Counting Down While Packing

11 dager igjen til den store reisen. Enda klarer jeg ikke å innse at jeg skal være borte i fire og en halv måned. Nå må jeg uansett snart begripe det, for det er mye som burde gjøres før jeg drar. Først og fremst skal jeg pakke og se over alle dokumentene for reisen. Videre må jeg fikse forsikring på verdigjenstander og jeg må lære meg å vaske klær. I tillegg må jeg mentalt innstille meg på å stå på egne bein på reise. Til tross for litt stress setter jeg pris på denne prosessen som innebærer å forberede seg og planlegge turen. Det er absolutt noe av det beste ved å reise; å glede seg til det man har i vente. Nedenfor ser du noe av utstyret som er med meg på reisen.

Translation: 11 days left until the big day. I do not realize that I will be gone for about four and a half month. There is a lot to be done before I go. First of all, I should start to pack and look over the travel documents. Further more, I need to fix insurance on the stuff that I will bring, and I must learn to wash clothes. Also, I must try to prepare myself mentally on the road ahead. Despite the stress, though, I appreciate this process of preparing. It is absolutely the best thing about traveling; to look forward to what I have a head of me. Below you can see some of the equipment that I will bring on the journey. 


Noe av det viktigste når man skal bære med seg utstyret sitt i flere måneder, er en sekk som passer til ryggen. For meg var det vanskelig å finne den perfekte sekken på grunn av at jeg er plattfot og dermed har en ekstremt flat rygg. I følge eksperten på Chillout har normalt jenter en rygg med mer “svai” enn hva jeg har. Likevel fant jeg til slutt en sekk som er robust og lett å håndtere, samt at den er praktisk siden den har flere rom. I tillegg kan den åpnes nederst og øverst, noe som gjør det enkelt å finne det man trenger i den. I sekken har jeg blant annet to poser til å ha skittentøy i, og silke-sovepose som er impregnert mot bedbugs. Videre trenger man en dagstursekk. For meg var det viktig å ha en solid med plass til Mac, kamerabag, GoPro og dokumentmappe. Fordi jeg har med dyrt utstyr og vil være på den sikre siden, velger jeg å bære dagstursekken på front, samtidig som jeg bærer den store sekken bak på ryggen. Med andre ord kommer jeg til å ende opp som et pakkesel til og fra flyplassen.

One of the key elements when I am about to carry a lot of gear over several months, is a backpack that fits the back. For me it was difficult to find the perfect backpack because I have flat feet and thus has an extremely flat back. According to the expert on Chillout, usually girls have a back with more of a “sway” than what I have. After all, we found a backpack that is easy to handle, and it is practical since it has several rooms. Also, it opens at the bottom and top, making it easy to find what I need in it. Inside the backpack I have included two bags to have dirty laundry in, and what is called a silk sleeper impregnated against bedbugs. Furthermore you need a day-backpack when traveling. For me it was important that it was solid with enough space for my Mac, camera case, GoPro and travel documents. Because I have a lot of expensive equipment with me and want to be careful with it, I choose to wear the day-backpack on the front, while I carry the big backpack on my back. In other words, I am going to end up looking like a donkey at arrival and departure in every single country.

For å holde innholdet i sekken så oversiktlig som overhodet mulig har jeg pakket klærne i fire ulike oppbevaringsbager. For å gjøre det enklere å skille hva som er i hvilken oppbevaringsbag har de forskjellig farge. Med meg i den store sekken har jeg tre toalettmapper. Den ene er full av nødvendige medikamenter som Paracet, Imodium, Resorb, Malariatabletter og mye annet. Dette er slike ting man ikke tenker på, i tillegg til alle vaksinene som må tas lang tid før avreise. I tillegg kommer jeg til å daglig bruke et pengebelte under t-skjorten for å beskytte pass, mobil og penger.

To keep the contents in the bag as transparent as possible, I packed my clothes into four different storage bags. To make it easier to distinguish what is in the storage bag, they have different colors. In the big backpack it will also be three toilet folders. One is full of essential medicine like Paracet, Imodium, Resorb, Malaria Tablets and more. This is stuff you do not think about, together with vaccines that must be taken long before departure. Also, I am daily going to use a money belt under my shirt to protect my passport, mobile and money.


Med meg på reisen skal jeg ha med tre par sko. Et par sandaler, et par fine sneakers og et par joggesko til trening og daglig bruk. Det er ikke til å stikke under en stol at gode sko er viktig når man skal gå så mye i løpet av noen måneder. Jeg har tatt forhåndsregler og tilpasset såler til skoene for å begrense belastning av ryggen min.

With me on the journey I have three pairs of shoes. A pair of sandals, a couple of nice sneakers and a pair of sneakers for exercise and daily use. One cannot deny that good shoes are an essential when one are about to walk a lot. I have taken precautions and ordered custom soles for my feet and shoes to limit the burden of my back.


Det er nok av lange flyturer når man reiser jorden rundt. Derfor er det desto viktigere å kose seg og forsøke å slappe av. Med meg i flyet har jeg Rescue-Juice hvis jeg går tom for strøm, to par sovemasker og en oppblåsbar sovepute. I tillegg blir det nok av tid til å høre på “Verden Rundt“-listen på spotify med høretelefonene mine. Underveis på reisen kommer jeg til å kjøpe meg en lettlest bok. Enn så lenge kommer jeg til å skrive i reiseboken/dagboken min og bruke tiden på flyet til å skrive blogginnlegg og redigere bilder.

/ There are lots of long flights when traveling around the world. Therefore, it is even more important to enjoy the time and try to relax. I bring a Rescue Juice if I run out of power, two couple of sleep masks and an inflatable sleeping pillow. Also, there will be plenty of time to listen to my “Verden Rundt“-list on spotify with my new headphones. I think I will buy myself a book while traveling, also. I will for sure write in my travel book / diary and spend time on the plane to write blog posts and edit images.


I en av toalettmappene er det viktig å ha med seg det essensielle. For meg er det antibac, shampoo, balsam, kroppssåpe, DEET-myggspray 50%, DEET-myggspray 20%, håndkrem og tørrshampoo. I tillegg kommer jeg til daglig å ha litt penger i BH-en som en sikkerhet hvis jeg skal bli frastjålet noe. En slik BH-pengpung er også supert å ha når man skal på byen en kveld og ikke kan ta med veske.

/ In one of the toilet bags it is necessary to bring the essentials. To me, the essentials are antibac, shampoo, conditioner, body soap, DEET mosquito spray 50%, DEET mosquito spray 20%, hand cream and dry shampoo. Also, I will daily have some money in my bra-purse inside the bra, as a security if I am to be robbed. Such bra-purse is also great to have when going out.


Ettersom jeg er nærsynt trenger jeg linser for å se klart det som er på avstand. Når man skal ha med seg linser for fire og en halv måned ender man også opp med ekstra bagasje man ellers ikke ville trengt om man hadde normalt syn. I tillegg må jeg ha med meg et par briller i tilfelle jeg får øyekatarr eller bakterieinfeksjon på øyet. Det er selvfølgelig stor sannsynlighet for at jeg får det når jeg drar til land med andre bakterier enn vi finner i Norge. Med andre ord er det viktig å ta forhåndsregler når det kommer til syn!

Because I am nearsighted I need lenses to see clearly what is in the distance. Of course I will have to bring a huge number of lenses when traveling for about four and a half month. I also bring with me a pair of glasses in case I get conjunctivitis or bacterial infection of the eye. Of course it is very likely that I get it when I go to countries with different bacteria than we find in Norway. In other words, it is important to take precautions when it comes to sight!


Før turen leser jeg meg opp på landene for å kjenne til litt av historien og kulturen. I tillegg forsøker jeg å legge merke til hva jeg burde være spesielt oppmerksom på i landene, for å kunne ta forhåndsregler når jeg reiser. Når jeg ankommer alle landene og har satt fra meg de store sekkene, er det greit å ha med seg en liten sekk til daglig bruk. En barnesekk fra Fjellräven har plass til en drikkeflaske, penger, pass, GoPro og kart. Stort mer trenger man ikke når man skal utforske verden, vil jeg tro.

Before the trip I read some guides to get to know a bit of history and culture in the countries I will visit. Also, I try to notice what I should pay special attention to, in order to take precautions when traveling. When I arrive in all the different countries and leave my huge backpacker bags at the hostel room, I thought it was practical with a smaller backpack for everyday use. Mine is from Fjellräven, and it fits a water bottle, money, passports, GoPro and maps. I believe that I do not need anything more, when exploring the world.

 


Mange av produktene får du kjøpt på Chillout.no

0 notes + Add comment