Para Para Paradise

En times flytur unna Bangkok befinner det seg en hel rekke paradisøyer. De neste to ukene besøker jeg tre av disse; Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao. Hittil kan jeg ikke beskrive Koh Samui enn annet enn naturskjønt. Hvor enn man snur seg er det palmer, sterke farger som gjør godt for sjelen, kokosnøtter, banantrær og en hel masse scootere. US Hostel topper også standarden på alle hostelene jeg har vært på hittil. Ikke bare er det rent og stilmessig her, det er også svært sentalt på øya og ligger like ved Bophut Beach.

/ One hour’s flight away from Bangkok you’ll find a whole lot of paradise islands. The next two weeks I will visit three of these; Koh Samui, Koh Phangan and Koh Tao. So far I can not describe Koh Samui in other words than beautiful. Here you’ll see palms, bright colors, coconuts, banana trees and a whole lot of scooters. US Hostel also tops every hostel I’ve ever been to. Not only is it clean here, it is also very nice situation on the island and is just a ten minute walk away from Bophut Beach.

Siden jeg kom til Koh Samui klokken syv om morgenen har jeg tre hele dager her. Første dag startet med å tilbringe litt tid på stranden i sovende tilstand. Måtte rett og slett få meg litt etterlengtet søvn! Koste meg med en deilig frokost på en strandnær kafé, for deretter å prøve meg på kokosnøtt. Deretter ventet Thai massage, manikyr og pedikyr med en nydelig utsikt utover vannet. Snakk om å kose seg alene!

/ Since I came to Koh Samui at seven o’clock in the morning I have three full days here. The first day started with spending some time at the beach in a dormant state. Simply had to get some sleep! Also, I had a delicious breakfast at a cafeteria nearby, and then I tried a coconut for the first time ever. Then, I had some Thai massage, manicure and pedicure with a lovely view over the water. Wow, I enjoy my own company..

For meg har det aldri vært noe problem å reise alene. Stikk i mot har det gitt meg den friheten jeg trenger for å absorbere alle inntrykkene på veien og fokusere på meg selv og min selvutvikling. I selskap med folk jeg kjenner kan jeg ha en tendens til å falle tilbake i komfortsonen, og det er ikke derfor jeg reiser. Da jeg kom hjem til hostelet etter en lang dag på stranden satte jeg meg ned for å skrive søknad til universiteter i England. Tok likevel ikke lang tid før jeg møtte noen nordmenn som inviterte meg ut på middag og drinker på Bophut Beach.

/ For me it has never been a problem traveling alone. Actually, it has given me the freedom I need to absorb all the impressions on my journey and focus on myself and my growth. In the company of people I know I can have a tendency to fall back into the comfort zone, and that’s not why I travel. When I returned to the hostel after a long day at the beach, I sat down to write an application to universities in England. Oxford, Cambridge, King’s, etc. It didn’t take me long before I met some Norwegians who invited me out for dinner and drinks at Bophut Beach.

I tillegg ble en Australsk fyr med oss som har reist i hele åtte måneder i strekk. Åtte måneder! Dette var hans siste dag, så selvfølgelig måtte vi feire at reisen hans i det hele tatt skjedde, i stedet for å sørge over at den var over. Jeg blir så imponert over mennesker som er så lenge borte fra hjemme. Det krever mot å skulle ta en annen vei enn hva A4-livet legger opp til, spør du meg. Med andre ord koste jeg meg gløgg i hjel første dag på paradis-øyen og kan ikke vente til de neste spontane dagene her.

/ Additionally, an Australian guy came with us. He has been traveling constantly for eight months. Eight months! This was his last day, so of course we had to celebrate that his journey happened to him, instead of mourning about the fact that the journey is over. I am so impressed when people spend so long away from home. It takes courage to be able to take a different path than what the normal life adds up to, if you ask me. In other words, the first day on this incredible island was rad and I can’t wait for the next spontaneous days here.

2 notes + Add comment
 • Maria

  on March 20, 2017  2:13 pm

  Hei! Jeg syntes du er kjempeflink til å fotografere! Hvilket kamera bruker du, og har du noen generelle tips?

  • Martine Sorthe

   on March 25, 2017  1:22 am

   Hei Maria! Tusen takk for det. Det er godt å høre. Jeg bruker Canon EOS 5D Mk III + Canon EF 24-70 mm f/2.8. Utrolig godt kamera, men det er nok linsen som gjør susen. Tipsene mine er å stadig være på utkikk etter nye motiver, ikke være redd for å spørre lokale om å bli tatt bilde av eller om du kan ta bilde av dem, og ikke minst: Ta med deg kameraet overalt hvor enn du går!